top of page

קונדילומה היא אחת הסוגים הנפוצים ביותר של זיהומים המועברים במגע מיני. כמעט כל האנשים הפעילים מינית יידבקו לפחות בסוג אחד של נגיף הפפילומה האנושי (HPV), הנגיף שגורם ליבלות באיברי המין

קונדילומות מופיעות באזור איברי המין ויכולות להיראות כמו בליטות קטנות, בצבע העור ובעלות מראה של כרובית. עם זאת, במקרים רבים הקונדילומה קטנה מכדי שניתן יהיה לראותה.

זנים מסוימים של נגיף הפפילומה האנושי באיברי המין יכולים לגרום ליבלות באיברי המין, בעוד שאחרים עלולים לגרום לסרטן. חיסונים יכולים לסייע בהגנה מפני זנים מסוימים של נגיף הפפילומה האנושי באיברי המין.


מהם התסמינים של קונדילומה?

אצל נשים, קונדילומה יכולה לצמוח על הפות, דפנות הנרתיק, האזור שבין איברי המין החיצוניים לפי הטבעת, התעלה האנאלית וצוואר הרחם. אצל גברים היא עלולה לצמוח בקצה הפין או בגוף הפין, על שק האשכים או בפי הטבעת. קונדילומה יכולה להתפתח גם בפה או בגרון של אדם שקיים מגע מיני אוראלי עם אדם נגוע.


הסימנים והתסמינים לקונדילומה כוללים:

  • נפיחויות קטנות בצבע ״בשר״, אפור או ורוד באזור איברי המין

  • צורה דמוית כרובית הנגרמת מכמה יבלות קרובות זו לזו

  • גירוד או אי נוחות באזור איברי המין

  • דימום בעת קיום יחסי מין

  • קונדילומה יכולה להיות כה קטנות ושטוחה עד כי אינה נראית לעין. לעיתים נדירות, קונדילומה יכולה להתרבות לאשכולות גדולים, בעיקר אצל אנשים עם מערכת חיסון מדוכאת.


מתי כדאי לפנות לרופא?

כדאי לפנות לרופא אם מופיעות בליטות או יבלות באזור איברי המין או אצל בן/בת הזוג.


מהו הגורם לקונדילומה?

נגיף הפפילומה האנושי (HPV) הוא הגורם לקונדילומה. ישנם יותר מ-40 זנים של נגיף הפפילומה המשפיעים על אזור איברי המין.


קונדילומה כמעט תמיד מופצת באמצעות מגע מיני והיא לא צריכה להיות גלויה לעין כדי להיות מופצות לפרטנר המיני.


מהם גורמי הסיכון לפיתוח קונדילומה?

רוב האנשים הפעילים מינית נדבקים בנגיף הפפילומה האנושי באיברי המין בשלב כלשהו של חייהם.


גורמים העלולים להגביר את הסיכון להידבק כוללים:

קיום יחסי מין לא מוגנים עם מספר שותפים

הימצאות של זיהום נוסף אחר המועבר במגע מיני (כגון עגבת או זיבה)

קיום יחסי מין עם בן זוג שההיסטוריה המינית שלו אינה ידועה

פעילות מינית מגיל צעיר

מערכת חיסונית מדוכאת, כמו אצל חולי איידס או מושתלי איברים הנוטלים תרופות נוגדות דחייה


כיצד ניתן למנוע הדבקה ב-HPV?

הגבלת מספר השותפים המיניים והתחסנות יכולים לסייע במניעת התפתחות קונדילומות ושאר סיבוכי HPV. שימוש בקונדום בעת קיום יחסי מין הוא מומלץ באופן כללי, אך לא בהכרח מספק הגנה מפני הדבקה ב-HPV.


כיצד מאבחנים קונדילומה וזיהום של נגיף הפפילומה האנושי?

קונדילומה מאובחנת לעיתים קרובות על פי המראה שלה, אך לעיתים יש צורך בביופסיה לאבחון ודאי.


בדיקת פאפ (PAP smear)

עבור נשים, חשוב לערוך על בסיס קבוע בדיקות אגן ובדיקות פאפ, שיכולות לסייע באיתור שינויים בנרתיק ובצוואר הרחם הנגרמים על ידי קונדילומה או סימנים מוקדמים לסרטן צוואר הרחם.

במהלך בדיקת פאפ, הרופא משתמש במכשיר הנקרא מפשק (ספקולום) כדי לפתוח את הנרתיק ולראות את אזור המעבר בין הנרתיק לרחם – אזור המכונה צוואר הרחם. לאחר מכן הוא ישתמש בכלי בעל ידית ארוכה כדי לאסוף דגימת תאים קטנה מצוואר הרחם. התאים נבדקים במיקרוסקופ לאיתור ממצאים חריגים.

בדיקת HPV

רק מספר זנים של נגיף הפפילומה באיברי המין נקשרו לסרטן צוואר הרחם. ניתן לבדוק נוכחות של ה-DNA (החומר הגנטי) של אותם זנים בדגימת תאי צוואר הרחם שנלקחו במהלך בדיקת הפאפ. בדיקה זו שמורה בדרך כלל לנשים מעל גיל 30. היא לא שימושית כל כך עבור נשים צעירות יותר, שכן אצלן נגיף הפפילומה בדרך כלל נעלם ללא טיפול.


כיצד מטפלים בקונדילומה?

אם הקונדילומה אינה גורמות לאי נוחות, ייתכן ולא יהיה צורך בטיפול כלל. אם מופיע גירוד, צריבה או כאב, או אם קיים חשש מהפצת הזיהום לפרטנר מיני, הרופא יכול לעזור לטפל בהתפרצות היבלות באמצעות תרופות או באמצעים ניתוחיים. עם זאת, קונדילומות חוזרות לעיתים קרובות לאחר הטיפול ואין טיפול בנגיף עצמו.


טיפולים ניתוחיים

במקרה של יבלות גדולות, יבלות שאינן מגיבות לתרופות, או אם האישה בהריון וקיימות יבלות אליהן יכול להיחשף התינוק במהלך הלידה, ייתכן ויהיה צורך בהליך ניתוחי להסרתן.


אפשרויות כירורגיות כוללות:

הקפאה בחנקן נוזלי (קריותרפיה) – הקפאה פועלת על ידי יצירת שלפוחית ​​סביב היבלת. כאשר העור מחלים, הנגעים נושרים ומאפשרים לעור חדש להופיע אך ייתכן ויהיה צורך לחזור על הטיפול. ניתן לחזור לפעילות רגילה מיד לאחר ההליך, אך יש לצפות להפרשה מימית מרובה עד שלושה שבועות לאחר הטיפול, בזמן שהאזור מחלים. תופעות הלוואי העיקריות כוללות כאב, נפיחות וצריבה קלה.

טיפול במחט חשמלית – בהליך זה נעשה שימוש בזרם חשמלי לשריפת היבלות. הליך זה נחשב לכואב, לכן ייתכן שיהיה צורך במתן חומר הרדמה מקומי או אף הרדמה כללית. מחקרים מצאו כי הליך זה יעיל ביותר – אצל 94 אחוז מהנשים שעברו שישה טיפולים במחט חשמלית לא נמצאו קונדילומות. זמן הריפוי לוקח ארבעה עד שישה שבועות ותופעות הלוואי כוללות: דימום, זיהומים, הצטלקות, שינויים בצבע העור באזור המטופל, כאב ונפיחות.

כריתה כירורגית – הרופא ישתמש בכלים מיוחדים להסרת יבלות ולצורך כך המטופלת תעבור הרדמה מקומית או כללית וייתכן כאב לאחר ההליך.

טיפולי לייזר – בגישה זו משתמשים באלומת לייזר חזקה לטיפול בנגעים. שיטה זו יכולה להיות יקרה והיא שמורה בדרך כלל ליבלות נרחבות וקשות לטיפול. גם בשיטה זו, ייתכן ויהיה צורך בהרדמה מקומית או כללית בהתאם לגודל ומספר היבלות. תופעות הלוואי יכולות לכלול צלקות וכאבים וההחלמה אורכת מספר שבועות.

טיפול הסרה בלייזר הוכח היום כהכי יעיל להסרת קונדילומות.


שאלות נפוצות:


האם קונדילומה יכולה להפוך לסרטן?

זני נגיף הפפילומה שגורמים לקונדילומות (בעיקר זן 6 ו-11) אינם אותם הזנים שעלולים לגרום לסרטן צוואר הרחם. הן הזנים הגורמים לסרטן צוואר הרחם (בעיקר זן 16 ו-18) והן הזנים הנפוצים הגורמים לקונדילומות נכללים בחיסונים השונים. עם זאת, חשוב לשים לב שאדם עם קונדילומות נמצא בסיכון גבוה לנשאות גם של זני נגיף הפפילומה נוספים שכן יכולים להעלות את הסיכון לסרטן.


מהם סיכוני זיהום של נגיף הפפילומה אצל גברים?

חלק מסוגי נגיף הפפילומה הקשורים לסרטן באיברי המין יכולים להוביל לסרטן פי הטבעת או הפין אצל גברים. שני סוגי הסרטן הללו נדירים, במיוחד אצל גברים עם מערכת חיסון בריאה. הסיכון לסרטן בפי הטבעת גבוה בערך פי 17 בקרב גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים פעילים מינית, מאשר אצל גברים המקיימים יחסי מין רק עם נשים. גברים הסובלים מ-HIV נמצאים גם הם בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן זה. כמו כן, רוב סוגי הסרטן הנמצאים בחלק האחורי של הגרון, כולל בבסיס הלשון ובשקדים, קשורים ל-HPV. למעשה, אלו סוגי הסרטן השכיחים ביותר הקשורים לנגיף הפפילומה שנמצאו אצל גברים.


האם קונדום יכול למנוע הדבקה ב-HPV?

קונדומים יכולים לספק הגנה מסוימת מפני העברת נגיף הפפילומה. במחקר שנערך לאחרונה על נשים צעירות שזה עתה הפכו לפעילות מינית, אלו שבן זוגן השתמשו בקונדום בכל פעם שהם קיימו יחסי מין היו בסיכון נמוך ב-70% ללקות בזיהום של נגיף הפפילומה בהשוואה לנשים שבן זוגן השתמש בקונדום פחות מ-5% מהזמן. קונדומים אינם יעילים ב-100% מכיוון שנגיף הפפילומה מועבר בעיקר במגע ״עור לעור״ והנגיף עדיין יכול להדביק את העור שנותר חשוף ולא מכוסה על ידי הקונדום.


מה ההבדל בין קונדילומה להרפס?

כמו נגיף הפפילומה הגורם לקונדילומות, גם הרפס הוא נגיף המועבר במגע מיני. שניהם יכולים לגרום לנגעים באזור איברי המין, ושניהם יכולים להיות מועברים גם אם אין תסמינים ואין פצעים או יבלות נראים לעין. עם זאת, נגיף הפפילומה נפוץ הרבה יותר מהרפס גניטלי והמראה של הנגעים שונה – קונדילומה היא יבלת, בעוד שהרפס הוא פצע כואב ומפריש.

\\

האם עישון מפריע להחלמה מקונדילומות?

מרבית הטיפולים לטיפול בקונדילומות יעילים פחות בקרב מעשנים מאשר לא מעשנים. הסיבה לכך לא ברורה, אך רצוי להפסיק לעשן שכן הפסקת עישון יכולה לסייע בקיצור משך הטיפול הנדרש ולזרז את זמן ההחלמה.


הצריבה בלייזר הכי יעילה כיום להסרת קונדילומות, אך היא אינה מבטיחה שלא יופיעו יבלות חדשות.

לכן, בנוסף לצריבה בלייזר, פיתחתי טיפול יעיל להביס את וירוס הפפילומה מהגוף.

עושים זאת על ידי חיזוק המערכת החיסונית שנלחמת בוירוס, ובכך למנוע הופעת יבלות חדשות.

הופעת יבלות חדשות לבקרים, גם לאחר הסרה בלייזר זה מצב מאוד מתסכל ולא נעים, ולעיתים לוקח שנה או יותר להיפטר ממנו. מה גם שהוירוס עלול לגרום לסרטן צוואר הרחם.


הטיפול הטבעי בעצם יעזור לגוף שלכם להילחם בוירוס ויבטיח את חיסולו מהגוף שלכם.

כך לא יתפתחו יבלות חדשות.

בתכנית הטיפול תקבלו:

🌿 מרשם לפורמולה של צמחי מרפא מחזקי חיסון ספציפים למלחמה נגד וירוס הפפילומה

🌿 משחה למריחה מקומית על היבלות - בהכנה אישית, מחומרים טבעיים בלבד, מכילה שמנים אתריים אנטי ויראליים ואנטי סרטניים.

🌿 תוספי תזונה - כגון ויטמין C במינון גבוה, ואבץ לחיזוק המערכת החיסונית


תקבלו ממני פרוטוקול טיפול מלא וליווי אישי לאורך כל התהליך

וביחד ננצח את הפפילומה!!




 
 
 

Comments


bottom of page